FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović "iznimno zadovoljan" posjetom Srbiji (kraće)

Autor: dvla
TAVANKUT, 17. listopada 2013. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović iznimno je zadovoljan razgovorima sa svojim domaćinom, srbijanskim kolegom Tomislavom Nikolićem s kojim je konstatirao da su manjinske zajednice bogatstvo Hrvatske i Srbije, rekao je u četvrtak u vojvođanskom mjestu Tavankutu gdje je završio dvodnevni posjet Srbiji.

Josipović i Nikolić zajedno su u Tavankutu, mjestu nedaleko od Subotice u kojemu žive pripadnici hrvatske manjine, posjetili osnovnu školu Matije Gupca gdje su se susreli s učenicima koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku, a sastali su se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Vojvodini i Srbiji.

"Iznimno sam zadovoljan posjetom. Iznimno sam zadovoljan onime što sam ovdje vidio i čuo, razgovorima koje sam vodio s predsjednikom Nikolićem i koje su vodila naša izaslanstva", rekao je Josipović novinarima na kraju posjeta.

S Nikolićem sam "otvoreno" razgovarao o svim problemima koje opterećuju Hrvatsku i Srbiju, a posebno o "odnosima naših država prema manjinskim zajednicamama, prema hrvatskoj zajednici u Srbiji i srpskoj zajednici u Hrvatskoj", istaknuo je.

"Znamo za probleme koji postoje, ali smo zajedno konstatirali kako su manjinske zajednice naše bogatstvo, kako nas manjinske zajednice povezuju i kako zapravo poštivajući prava naših manjina ništa ne gubimo već samo dobivamo", rekao je Josipović.

Nikolić je kazao da "svemu lijepome dođe kraj, a evo i posjet predsjednika Josipovića privodi se kraju".

"Moja je ocjena da smo danas u Tavankutu uživali... čuli smo što je dobro i što nije dobro. Mislim da je ne samo za građane Srbije i Hrvatske, za građane regije, nego i za cijelu Europu, izvanredan znak da Srbija i Hrvatska mogu iza sebe ostaviti sve ono što ih je dijelilo i razdvajalo i da mogu stvarati novu povijesti svojih naroda", rekao je Nikolić.

"Povezani smo, isprepleteni, bilo je tragičnih događaja u našoj prošlosti, neka ih ne bude više nikada", rekao je Nikolić, dodajući da "zahvaljuje predsjedniku Josipoviću što je učinio čast svojim posjetom Srbiji“.

(Hina) xdv yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙