FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za šest komunalnih poduzeća ugovori vrijedni 18,9 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Predstavnici Hrvatskih voda te Ministarstva poljoprivrede predali su komunalnim poduzećima s područja Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Sisačko-moslavačke županije ugovore o uslugama izrade studijsko-projektne dokumentacije vrijedne 18,9 milijuna kuna odnosno gotovo 2,5 milijuna eura.

Sredstva za pripremu tih projekata osigurana su 85 posto sufinanciranjem bespovratno iz IPA programa EU-a, a 15 posto iz sredstava državnog proračuna, izvijestili su iz Hrvatskih voda.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Zijah Mahmutspahić istaknuo kako će pripremljene projekte, za koje je ukupna indikativna procijenjena vrijednost investicija za svih šest aglomeracija unutar ovih ugovora oko 820 milijuna kuna, biti moguće prijaviti za sufinanciranje od strane EU.

Zajednički cilj pripreme i provedbe ovih projekata u konačnici je prilagodba s pravnom stečevinom EU u sektoru vodnog gospodarstva, kazao je.

Ugovori su predani komunalnim poduzećima Ivakop, Ivkom, Komunalni centar Ivanić Grad, Međimurske vode, Novokom te Vode Jastrebarsko za aglomeracije Donja Dubrava, Ivanec, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Mursko Središće i Novska.

Studijsko-projektnu dokumentaciju izradit će konzorcij predvođen danskom tvrtkom Grontmij A/S u kojem su i hrvatske tvrtke Proning DHI i Hidroprojekt-Consult.

Na svečanosti je bio nazočan i danski veleposlanik Poul Erik Dam Kristensen koji je iskazao zadovoljstvo suradnjom danskih i hrvatskih kompanija na tako važnom području kao što je zaštita i očuvanje vodnih resursa, po kojima je Hrvatska u samom europskom i svjetskom vrhu.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙