FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarskim komunalnim poduzećima predani ugovori vrijedni 1,5 milijuna eura

Autor: dsta
ZAGREB/UMAG, 2. listopada 2013. (Hina) - Predstavnici Hrvatskih voda te Ministarstva poljoprivrede predali su danas u Umagu istarskim lokalnim komunalnim poduzećima ugovore o uslugama izrade studijsko-projektne dokumentacije za sustave vodoopskrbe i odvodnje, vrijedne 1,5 milijuna eura, izvijestili su iz Hrvatskih voda.

Ugovori su predani komunalnim poduzećima 6. maj iz Umaga, Pula Herculanea te Vodovod Pula. Riječ je ugovorima unutar odobrene operacije Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima strukturnih fondova EU u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranog sustava upravljanja otpadnim vodama za aglomeracije Savudrija/Umag/Novigrad Istarski te Pula- Sjever.

Studijsko-projektnu dokumentaciju izradit će hrvatsko-britansko-slovenski konzorcij predvođen zagrebačkom tvrtkom Hidroprojekt-Ing (u konzorciju su i tvrtke WYG Savjetovanje iz Zagreba, WYG International iz Velike Britanije te slovenski SL Consult).

Ukupna indikativna procijenjena vrijednost investicije za aglomeraciju Umag/Savudrija/Novigrad Istarski iznosi oko 36 milijuna eura, dok je ukupna indikativna procijenjena vrijednost investicije za aglomeraciju Pula-Sjever oko 25,5 milijuna eura.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević istaknuo je kako će dokumentacija koja će se izraditi unutar ove operacije biti ukupne vrijednosti 7,4 milijuna eura. Sredstva za pripremu tih projekata osigurana su na način da će se 85 posto sufinancirati bespovratno iz sredstva EU (IPA programa) kroz Plan Hrvatskih voda te 15 posto iz sredstava državnog proračuna.

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić naveo je kako su Hrvatske vode već poduzele potrebne aktivnosti na intenziviranju pripreme i drugih projekata, kako u Istri, tako i u ostalim dijelovima Hrvatske.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙