FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 8. listopada

Autor: slek
ZAGREB, 8. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 8. listopada.

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sudjelovat će na 6. konferenciji predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana. Glavne su teme konferencije, koja se održava u mađarskom parlamentu, "EU integracije - rezultati i težnje" i "Suradnja u području sigurnosti na zapadnom Balkanu: doprinos europskoj stabilnosti". Predsjednik Sabora Leko svoj bi govor trebao održati u sklopu rasprave o prvoj temi konferencije. Domaćin konferencije je predsjednik mađarskog parlamenta Laszlo Koever.

LUXEMBOURG - Sastanak ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a, na kojemu će sudjelovati i hrvatski ministar Ranko Ostojić. Razgovarat će se o sustavu izdavanja viza i o tome što se još može učiniti kako bi se spriječile tragedije poput one ispred obala Lampeduse. Očekuje se da će Italija tražiti veću solidarnost zemalja članica EU-a u suočavanju s velikim priljevom imigranata.

DEN HAAG - Statusna konferencija u žalbenom postupku u predmetu Prlić i drugi. Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je osuđen krajem svibnja na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora za zločine koje su osmislili u okviru tzv. 'običnog' odnosno užeg oblika udruženog zločinačkog pothvata.

STOCKHOLM - Objava dobitnika Nobelove nagrade za fiziku za 2013.

Dežurni urednici:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Ivo Lovrić

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙