FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pučka pravobraniteljica poziva kandidate da se jave za članstvo u Savjetu

Autor: trub
ZAGREB, 14. listopada 2013. (Hina) - Pučka pravobraniteljica Lora Vidović objavila je javni poziv za predlaganje kandidata za osam članova svoga Savjeta za ljudska prava, savjetodavnog tijela koje razmatra i predlaže strateške smjernice u području promicanja ljudska prava i sloboda.

Pravobraniteljica u današnjem priopćenju poziva organizacije civilnog društva, pojedince, Savjet za nacionalne manjine, Savjet za razvoj civilnog društva, Hrvatsko novinarsko društvo, sveučilišta i druge znanstvene ustanove da predlože kandidate za članove Savjeta.

Napominje kako je Savjet za ljudska prava savjetodavno tijelo koje razmatra i predlaže strateške smjernice u području promicanja ljudskih prava i sloboda, osigurava kontinuiranu suradnju u području ljudskih prava i sloboda između pučkog pravobranitelja, civilnog društva, akademske zajednice i medija te razmatra druga pitanja od značaja za rad pučkog pravobranitelja.

Temeljem javno objavljenog poziva, pučka pravobraniteljica imenuje osam članova Savjeta na vrijeme od četiri godine, i to po dva predstavnika civilnog društva, nacionalnih manjina, akademske zajednice te medija.

Kandidati moraju imati iskustvo u djelovanju na zaštiti i promociji ljudskih prava, suradnji s državnim tijelima, medijima, sveučilišnom zajednicom, organizacijama civilnoga društva ili međunarodnim organizacijama te poznavati institucionalni okvir sustava ljudskih prava u Hrvatskoj. Kandidati ne smiju biti osuđivani za kaznena djela i protiv njih se ne smije voditi kazneni postupak za kaznena djela za koja se postupak pokreće po službenoj dužnosti. Svaka od spomenutih organizacija i ustanova može istaknuti samo jednog kandidata.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙