FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 14. listopada

Autor: iluc
ZAGREB, 13. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 14. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, nazočit će predstavljanju mrežnog izdanja Hrvatske enciklopedije (11 sati, Leksikografski zavod Miroslava Krleže, Frankopanska 26, ulaz iz Prilaza Gjure Dežalića 2).

ZAGREB - Javnu raspravu o zakonskim prijedlozima o potporama za očuvanje radnih mjesta i o povremenim poslovima organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Zaklada Friedricha Eberta. Uz predstavnike SSSH i udruženih sindikata, u javnoj raspravi će sudjelovati i predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, te sindikalci iz Njemačke, Austrije i Slovenije, (Hotel Dubrovnik, Gajeva 1, 9,30 sati)

VUKOVAR/SOTIN - Otvorenje spomen-obilježja masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata "Šuma Jelaš" u općini Tompojevci u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u organizaciji Ministarstva branitelja. Spomen obilježje je postavljeno u sjećanje na devet hrvatskih branitelja i civila pogubljenih 1991. u jugosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ekshumiranih iz jedne masovne i tri pojedinačna groba u Šumi Jelaš (11 sati). U 13 sati, na mjesnom katoličkom groblju u Sotinu predviđen je zajednički ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka četiri hrvatska branitelja i sedmero civilnih žrtava, ekshumiranih u travnju 2013. iz masovne grobnice u Sotinu. Nazočit će ministar branitelja i izaslanik Vlade RH, Predrag Matić, izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačić te vukovarski gradonačelnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željko Sabo.

ZAGREB - Okrugli stol o nacrtu prijedloga Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja održat će se u Ministarstvu socijalne politike i mladih radi savjetovanja s javnošću. Uvodno će govoriti potpredsjednica Vlade RH i ministrica Milanka Opačić, (12,30 sati, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Savska cesta 66, 11. kat).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetit će Zdravstveno veleučilište u Zagrebu i razovarati s v. d. dekanom Aleksandrom Ratzom, članovima Upravnog vijeća Viktorom Peršićem, Ognjenom Brborovićem i Aleksandrom Džakulom te predsjednicom Studentskog zbora Ana-Marijom Ladiš i Barbarom Mikšić, studentskom pravobraniteljicom. (9 sati, Zdravstveno veleučilište, Mlinarska 38; izjave oko 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Građanske inicijative "U ime obitelji" (10 sati, Hotel Westin, dvorana Jelenovac, Izidora Kršnjavoga 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xiluc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙