FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hollande vrlo zabrinut stanjem u Libiji

Autor: mtau
PARIZ, 10. listopada 2013. (Hina) - Francuski predsjednik Francois Hollande izrazio je u četvrtak u Parizu veliku zabrinutost zbog stanja u Libiji.

"Vrlo smo zabrinuti zbog stanja u Libiji. Otmica premijera koji je u međuvremenu oslobođen dodatno povećava našu zabrinutost"”, rekao je Hollande u izjavi novinarima nakon sastanka s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

Bivši libijski ustanici pustili su u četvrtak na slobodu premijera Alija Zeidana kojeg su oteli i zatočili na nekoliko sati u znak odmazde zbog akcije američkih specijalaca koji su prije pet dana zarobili čelnika libijskog ogranka Al Kaide.

Hollande je naglasio da je Francuska uvijek bila spremna pomoći Libiji na području sigurnosti, a da je to sada potrebno više nego ikad.

"Međunarodna zajednica ne smije čekati.. Moramo pomoći toj zemlji", kako bi iskorijenili terorističke skupine koje ne poštuju legitimni režim u Libiji, rekao je.

Zeidan je bio otet iz hotela Corinthia u Tripoliju gdje je boravio, a u incidentu nije bilo sukoba i nije ispaljen nijedan metak. Vlasti su odmah posumnjale da se radi o osveti zbog otmice Abu Anas al-Libija, navodnog šefa Al Kaide.

(Hina) xmaš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙