FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović sutra u Parizu s Hollandeom

Autor: djan
ZAGREB, 9. listopada 2013. (Hina) - Hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će u četvrtak u posjetu Francuskoj i sastati se s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom i premijerom Jean-Marcom Ayraultom, objavili su u srijedu Banski dvori.

Glavne teme Milanovićeva susreta s francuskim šefom države bit će ekonomske, a uz to predsjednika Hollandea zanimat će i hrvatsko stajalište glede daljnjeg širenja EU-a, rekao je za Hinu uoči susreta u Parizu francuski diplomatski izvor.

Predsjednika Hollandea će zanimati "hrvatsko stajalište i analiza daljnjeg proširenja Europske unije", jer "čitavu regiju jugoistoka Europe smatra vrlo važnom", dodao je.

Uz to, dvojica će čelnika razgovarati i o međunarodnim pitanjima, posebice o Siriji.

Bilateralni odnosi u kojima, po riječima francuskog diplomata, između dviju zemalja nema otvorenih pitanja, također će biti jedna od tema službena Milanovićeva posjeta Francuskoj.

Hollande nije službeno bio u Hrvatskoj, a u regiji je boravio u srpnju kada je kao gost pozvan na Brdo kod Kranja na sastanak na vrhu predsjednika zemalja jugoistočne Europe na kojem je sudjelovao i predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović dva je puta službeno posjetio Pariz, u okviru prošlogodišnjeg Festivala Hrvatske u Francuskoj, "Croatie la voici", te ove godine kada je povodom francuskog nacionalnog praznika 14. srpnja nazočio svečanom vojnom mimohodu na Elizejskim poljanama.

(Hina) xmaš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙