FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: popularnost Hollandea i Ayraulta rekordno niska

Autor: mtau
PARIZ, 10. listopada 2013. (Hina) - Francuski izvršni dvojac, predsjednik Francois Hollande i premijer Jean-Marc Ayrault s kojima se u četvrtak u Parizu treba sastati hrvatski šef vlade Zoran Milanović, bilježe u listopadu rekordnu nepopularnost među francuskim stanovništvom, pišu francuski mediji.

Francois Hollande dobio je pozitivno mišljenje 21 posto ispitanika, a Ayrault 19 posto, piše u četvrtak Le Nouvel Observateur, navodeći rezultate istraživanja YouGov.

Na pitanje kakvu bi ocjenu dali djelovanju Hollandea kao predsjednika, tri posto ispitanih kazalo je "vrlo pozitivnu", 18 posto "pozitivnu", a 69 posto negativnu.

Što se tiče Ayraulta, on je od 19 posto ispitanika dobio pozitivnu ocjenu a od 69 posto negativnu.

Francuske građane, kako kažu u istraživanju, najviše brine nezaposlenost, socijalna zaštita, imigracija i porezi.

U drugom istraživanju javnog mišljenja koje je proveo LH2 a čije je rezultate Le Nouvel Observateur objavio u srijedu, i Hollandea i Ayraulta pozitivno je ocijenilo 29 posto ispitanih.

Po LH2, dvije trećine ispitanih osoba kazale su da imaju negativno stajalište o predsjedniku, a 61 posto o premijeru.

Iako obojica pripadaju socijalistima, oni bilježe pad popularnosti i kod lijevih glasača, dodaje list.

Nešto ranije, druga anketa koju je proveo IFOP za Paris-Match pokazala je također rekordnu razinu nepopularnosti za Hollandea i Ayraulta, ali s malo različitim brojkama: prvom je rad pozitivno ocijenilo 30 posto ispitanih, a drugom 33 posto.

Međutim, po istraživanju CSA čije rezultate u četvrtak objavljuje Le Monde, ne može se reći da Francuska žali za bivšim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem. Za njim ne žali 54 posto ispitanih, žali 40 posto uz šest posto neodlučnih.

Francuski mediji također objavljuju kako ekstremno desna stranka, Nacionalni front dobro stoji kada se radi o tome za koga bi birači glasovali na europskim izborima 2014.

FN bi dobio 24 posto glasova, oporbena UMP 22 posto, a socijalisti 19 posto, što je prvi puta da je FN u anketi o namjerama glasovanja pretekao i socijalističku stranku i UMP.

(Hina) xmaš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙