FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 30. rujna 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskoga autokluba (HAK) i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog prometne nesreće obustavljen je promet na dionici autoceste A3 između čvorova Okučani i Novska, u smjeru Zagreba. Vozila se isključuju na čvoru Okučani i voze obilazno županijskom cestom. Zbog prometne nesreće zatvoren je most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, a promet teče obilazno dionicom Mokošica-Komolac-Sustjepan. Zbog prometne nesreće na 22. kilometru Zagrebačke obilaznice na A3 promet u smjeru Bregane teče usporeno jednim trakom. Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali D8 između Bakra i Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Zbog udara vjetra na dionici autoceste A6 između čvora Kikovica i tunela Tuhobića, preporuča se rizičnim kategorijama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni sa metalnim sanducima) da koriste obilazni smjer kretanja preko D3 Kikovica-Delnice. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a mogući su odroni na cestama u gorju. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelima Pod Vugleš i Javorova Kosa u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, a kroz tunel Sleme vozi se dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev u smjeru Zagreba. Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine, a kroz tunele Grič i Plasinu vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno. Na zagrebačkoj obilaznici na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara vozi se dvosmjerno, južnim kolnikom. Na graničnim prijelazima nema poteškoća, a trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Trajekt na liniji Ploče-Trpanj nastavlja prema postojećem redu plovidbe do danas, 30. rujna, s prvim polaskom iz Ploča u 5 sati te zadnjim polaskom iz Trpnja u 21 sat.

ZAGREB - Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i razmjerno hladno. Najviše kiše past će u Međimurju, Podravini i Baranji te osobito u južnoj Dalmaciji i na južnom Jadranu, gdje se očekuju jaki i obilni pljuskovi s grmljavinom. U noći na većem dijelu Jadrana razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a na južnom će okrenuti na umjeren do jak sjeverozapadnjak. Temperatura zraka uglavnom od 8 do 13, a na Jadranu od 15 na sjevernom do 23 Celzijeva stupnja na južnom dijelu.

(Hina) pp/xnkot ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙