FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavke dvojice policijskih časnika

Autor: mtro
ATENA, 23. rujna 2013. (Hina/AFP) - Dvojica visokih časnika grčke policije dala su ostavke, a nekoliko članova je suspendirano, objavila je u ponedjeljak policijska uprava, nekoliko dana nakon što je član neonacističke stranke Zlatna zora osumnjičen za ubojstvo rapera Pavlosa Fyssasa 18. rujna u prigradskom naselju Atene.

Policijska uprava je u priopćenju najavila da su ostavke dala dvojica regionalnih ravnatelja, za jug i središte zemlje, a kao razlog spominju se moguće veze policije sa Zlatnom zorom. U istom priopćenju policijska uprava je objasnila da je nekoliko načelnika policije na otoku Evia suspendirano jer nisu istražili prostorije Zlatne zore gdje je pohranjeno oružje.

Ubojstvo rapera je konsterniralo Grčku i potaknulo vlasti na postupke protiv te stranke koja ima 18 zastupnika od ukupno 300 u parlamentu. U Grčkoj je prošlog tjedna održano više prosvjeda protiv tog ubojstva.

Policija je najavila desetak izmjena u svom vrhu, među kojima su mjesta šefova antiterorističke jedinice i jedinice zadužene za organizirani kriminal.

(Hina) xtm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙