FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borzan: nismo dali "zeleno svijetlo" nižoj razini kontrole svinjskog mesa

Autor: vsik
OSIJEK, 27. rujna 2013. (Hina) - Europarlamentarka Biljana Borzan izjavila je danas, za posjete Hrvatskoj agenciji za hranu (HAH), da EU Parlament pridaje veliku pozornost sigurnosti hrane tako da nedavno nisu dali "zeleno svjetlo" nižoj razini kontrole svinjskog mesa.

Borzan je razgovarala o suradnji s ravnateljicom HAH Andreom Gross Bošković, istaknuvši kako je cilj zajedničkim djelovanjem postići što veću sigurnost hrane.

Govoreći o značaju koji EU Parlament pridaje sigurnosti hrane, Borzan je navela primjer da su prošlog tjedna članovi Odbora za zaštitu okoliša, javnog zdravstva i sigurnosti hrane odbili prijedlog Europske komisije kojim se kvaliteta pregleda svinjskog mesa trebala spustiti na nižu razinu.

"Izuzetno se pazi da na police u trgovine zemalja EU dolazi sigurna hrana, kako bi 500 milijuna stanovnika Unije bilo što zaštićenije", rekla je.

Pri tome je naglasila važnost uloge HAH koji je u stručnoj javnosti EU prepoznat još u vrijeme kada je Hrvatska bila zemlja kandidat. Dodala je kako će u stalnom kontaktu s HAH raditi na podizanju kvalitete života.

Hrvatska je svoje zakonodavstvo na području sigurnosti hrane uskladila na vrijeme, te je na tom području ušla u EU potpuno spremna, rekla je Gross Bošković. Zato se nakon ulaska osim promjene režima na granicama ništa značajnije nije promijenilo.

(Hina) xvs ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙