FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 18. rujna

Autor: dsta
ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 18. rujna.

ZAGREB - Hrvatska Vlada i mađarski MOL u srijedu, 18. rujna, počinju pregovore o međusobnim odnosima u Ini, a očekuje se kako će najvažnije teme u tim pregovorima biti vezane uz upravljanje Inom i investicije te plinsko poslovanje. Pregovarački tim hrvatske Vlade vodi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a u timu je i ravnatelj Ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, dok će u pregovorima u ime MOL-a sudjelovati potpredsjednik Uprave Sandor Csanyi i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott. Vlada, koja u Ini drži 44,84 posto dionica, je početkom kolovoza usvojila i okvir za pregovore u kojem uz ostalo ističe kako očekuje usklađivanje upravljanja Inom s hrvatskim zakonima i stvaranje uvjeta za razvoj ključne hrvatske energetske kompanije. Mađarski pak predstavnici u posljednjim izjavama poručuju kako se MOL, koji u Ini ima 49,08 posto dionica, ne želi odreći upravljačke kontrole nad Inom te očekuju rješenja za plinsko poslovanje zbog kojeg je MOL spreman od Hrvatske zatražiti i naknadu štete od dvije milijarde kuna jer država nije preuzela Inino plinsko poslovanje, na što se obvezala 2009. godine.

ZAGREB - Započinje druga faza projekta "Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice" (BIZimpact). Tijekom provedbe tog projekta koji je dio programa "Regionalna konkurentnost", financiranog sredstvima IPA programa Europske unije i hrvatske Vlade u iznosi od 1,5 milijuna eura, radit će se na informiranju poslovne zajednice o utjecaju zakonodavstva EU-a na poslovanje u Hrvatskoj. Glavni korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta (10 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ROVINJ - U Rovinju se održava regionalni skup o bankarstvu i informacijskim tehnologijama, a tim povodom organizator skupa, grupacija Asseco South Eastern Europe, održat će konferenciju za novinare. Riječ je o jednoj od najvećih regionalnih bankarskih konferencija koja će okupiti oko 250 predstavnika banaka i ICT stručnjaka (12,00 sati, Hotel Lone, Luje Adamovića 31)

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslijepodne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙