FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski vojnik ubijen u Hebronu

Autor: mvra
JERUZALEM, 23. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Izraelski vojnik ubijen je u nedjelju tijekom židovskog festivala u Hebronu, gradu na okupiranoj Zapadnoj obali u kojem petstotinjak izraelskih doseljenika živi među sto tisuća Palestinaca.

To je drugi izraelski vojnik kojeg su, kako se sumnja ubili palestinski napadači, dok napetosti na tom nemirnom području rastu unatoč tome što su srpnju obnovljeni mirovni pregovori.

Ubojstvo dvojice izraelskih vojnika osudile su Sjedinjene Američke Države u priopćenju objavljenom u New Yorku, gdje se diplomate okupljaju na Glavnoj skupštini UN-a. "Takvo nasilje i teror su neprihvatljivi te potkopavaju napore kako bi se uspostavilo pozitivno ozračje potrebno za nastavak mirovnih pregovora", rekla je u priopćenju glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je nakon ubojstva vojnika da će "ojačati naselja" na području na kojem Palestinci žele državu. "Tko nas pokušava iskorijeniti iz grada naših otaca doživjet će upravo suprotno", rekao je Netanyahu.

Hebron je duže vrijeme mjesto sukoba između Izraelaca i Palestinaca, koji traže državnost na Zapadnoj obali.

(Hina) xmvr ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙