FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry doputovao u Izrael

Autor: sbak
TEL AVIV, 15. rujna 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry doputovao je u nedjelju u Izrael gdje će sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom razgovarati o krizi u Siriji i izraelsko-palestinskim pregovorima.

Kerry nije boravio u Izraelu od Kraja srpnja kada su njegovi intenzivni diplomatski napori doveli do obnavljanja izralesko-palestinskih pregovora. Osim o tim pregovorima američki državni tajnik će svoga domaćina izvijestiti o sporazumu o eliminaciji kemijskog oružja u Siriji koji je u subotu u Ženevi dogovorio s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

"Pravi test sporazuma između Washingtona i Moskve bit će primjena na terenu, jer su u prošlosti postizani sporazumi kojima je jedini cilj bio dobiti na vremenu", rekao je za izraelski radio ministar vodoopskrbe i regionalnog razvoja Silvan Shalom (Likud ).

"Zbog nestabilnosti u Siriji, primjena sporazuma zahtijevat će dosta vremena...a oni će vjerojatno pokušati sakriti kemijsko oružje", ocijenio je izraelski ministar za strateška pitanja Yuval Steinitz.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙