FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 23. rujna

Autor: dsta
ZAGREB, 23. rujna 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 23. rujna.

GRAZ - Ministar turizma Darko Lorencin boravi u dvodnevnom posjetu austrijskoj pokrajinu Štajersku, gdje će u službenim susretima s predstavnicima pokrajinske Vlade te parlamenta razgovarati o sufinanciranju projekata iz fondova Europske unije (EU) u toj pokrajini. S ministrom Lorencinom u posjetu Štajerskoj 23. i 24. rujna bit će i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić te predstavnici drugih ministarstava. Cilj posjeta je upoznavanje s iskustvima Štajerske u povlačenju sredstava iz fondova EU za izgradnju turističke infrastrukture i razvoj posebnih turističkih proizvoda te za obrazovanje turističkih kadrova.

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) održat će konferenciju za novinare na temu "Inventura rada Ministarstva poduzetništva i obrta: 'U pola mandata nema rezultata'"! (11 sati, prostorije HOK-a, Ilica 49/II). O dosadašnjem radu Ministarstva poduzetništva i obrta i, kako je najavljeno, (ne)suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom (HOK) i konačnom prijedlogu Zakona o obrtu koji se upućuje na drugo čitanje u Hrvatski sabor bez konzultacije s obrtnicima, govorit će predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i potpredsjednici Dragutin Grabrović, Stjepan Knežević, Ivan Obad te Igor Vojinović.

ZAGREB - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) organizira završni skup i diskusiju u povodu zaključenja projekta "Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj". Taj projekt počeo je 2005. godine s ciljem izgradnje kapaciteta za primjenu sustavnog i kontinuiranog upravljanja energijom u zgradama u javnom vlasništvu. Za trajanja završnog skupa bit će održan Info dan energetske efikasnosti namijenjen građanima i sudionicima (9,00 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su sa svojim radnicima izvršili poslovni subjekti sa 20 i više zaposlenih u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine manja je za 0,1 posto u odnosu na isti prošlogodišnji kvartal, no za razdoblje od siječnja do lipnja veća je za 1,3 posto u odnosu na prvo polugodište 2012. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, vrijednost novih narudžaba tih tvrtki u drugom je ovogodišnjem tromjesečju u usporedbi s istim kvartalom 2012. veća za 9,7 posto. Istodobno, vrijednost narudžbi za razdoblju od siječnja do lipnja 2013. manja je za 1,0 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvom polugodištu ove godine građevinske tvrtke s 20 i više zaposlenih završile su 1.327 stanova, što je za 1,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

dežurne urednice:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙