FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 11. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 11. rujna 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 11. rujna.

ZAGREB - Predstavnici konzultantske tvrtke Deloitte na konferenciji za novinare će predstaviti rezultate istraživanja vezanog uz ulaganje tvrtki iz Hrvatske i Srednje Europe u aktivnosti istraživanja i razvoja te uz korištenje potpora i poreznih poticaja poput sredstava iz EU fondva namijenjenih istraživanju i razvoju ili državnih potpora (10,30 sati, Deloitte, Zagreb Tower, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda u Hrvatskoj su na kraju srpnja bile manje za 2,7 posto na mjesečnoj razini, dok su na godišnjoj razini smanjene za 8,9 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Promatrano prema područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti, zalihe gotovih industrijskih proizvoda krajem srpnja u usporedbi s mjesecom prije u prerađivačkoj su industriji smanjene za 3,1 posto, dok su u rudarstvu i vađenju povećane za 5,1 posto. U odnosu na srpanj 2012., zalihe u rudarstvu i vađenju bile su manje za 3,1 posto, a u prerađivačkoj industriji za 9,3 posto.

ZAGREB - Trend ovogodišnjeg porasta kružnih putovanja stranih brodova po hrvatskom teritorijalnom moru nastavio se i za sedam mjeseci kada je tih putovanja bilo 4 posto više nego u istim mjesecima prošle godine lani ili njih 417, a tim je brodovima u Hrvatsku došlo i 10,3 posto više putnika ili njih ukupno 617 tisuća. Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i da je u sedam mjeseci ove godine za 17,5 posto povećan i broj dana boravka tih brodova u hrvatskom Jadranu na ukupno 872 dana. Uobičajeno, najviše brodova na kružnim putovanjima, 72 posto, prvi ulazak u hrvatsko teritorijalno more evidentiralo je na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Dežurne urednice:

prijepodne: Slavica Cvitanić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙