FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojska: oslobođena većina taoca u trgovačkom centru u Nairobiju

Autor: mvra
NAIROBI, 22. rujna 2013. (Hina) - Kenijska vojaka izvijestila je u nedjelju da je oslobođena većina taoca u trgovačkom centru u Nairobiju, gdje je u napadu islamističke militanatne skupine al Shabaab ubijeno najmanje 68 osoba, a 175 ranjeno.

"Većina taoca je puštena, a kenijske obrambene snage su preuzele nadzor nad mnogim djelovima zgrade", rekao je KTN televiziji vojni glasnogovornik Colonel Cyrus Oguna, izvijestila je agencija Reuters.

Kenijska vojska navela je na twitteru da je akcija osjetljiva jer žele sve taoce spasiti žive, navela je agencija AFP.

Predsjednik Uhuru Kenyatta izjavio je ranije da među 10 do 15 napadača ima i žena.

Islamisti su trgovački centar napali u subotu kada je u centru bio vrlo veliki broj kupaca. Dužnosnici nisu rekli koliko su talaca uzeli napadači no jedna je kenijska televizija izvijestila da je riječ o 30 osoba.

Radikalni islamisti iz Al Shabaaba, koji se u Somaliji bore i protiv kenijskih i drugih afričkih mirovnjaka, traže do Kenyatte da okonča kenijsku misiju u Somaliji. Kenija je u listopadu 2011. poslala vojnike da se obračunaju s militantima koje optužuje da otimaju turiste i napadaju kenijske snage sigurnosti.

Izvor iz izraelskih snaga sigurnosti je rekao da se na mjestu krize nalaze izraelski savjetnici koji pomažu Keniji okončati opsadu.

(Hina) xmvr ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙