FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manifestacija "Pokreni se - istraži Konavle"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 21. rujna 2013. (Hina) - U općini Konavle danas je počela manifestacija „Pokreni se – istraži Konavle“ u povodu Europskog tjedna mobilnosti.

Organizirana je u sklopu projekta Intermodal (intermodalni model transporta za razvoj jadranske regije) koji na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA. Projekt se provodi u sklopu programa IPA jadranske prekogranične suradnje i traje do rujna 2015. godine. Ukupna vrijednost mu je dva milijuna eura, a uz tri partnera iz Hrvatske sudjeluju tri partnera iz Italije i dva iz Albanije.

Cilj projekta je razviti mrežu intermodalnih sistema povezivanja područja radi povećanja mobilnosti turista i stanovništva i rasterećenja dominatnog cestovnog prometa u korist pomorskog i željezničkog.

U sklopu manifestacije „Pokreni se – Istraži Konavle“ danas su organizirane pješačke i planinarske ture, te planinarenje na najveći konavoski vrh Sniježnicu. Sutra će biti organizirana timska biciklistička igra „Istraži Konavle“ u sklopu koje je uključen i Dan otvorenih vrata konavoskih agroturizama i posjet kušaonicama vina, kušaonicama ulja i konavoskim seoskim domaćinstvima.

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙