FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio je izaslanstvo Saveza društava "Naša djeca"

Autor: trub
ZAGREB, 20. rujna 2013. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je primio izaslanstvo Saveza društava "Naša djeca" koje ga je upoznalo s aktivnostima te organizacije koja djeluje već preko šezdeset godina.

Za svoje djelovanje koje obuhvaća velik broj programa, akcija i aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj "Naša djeca" dobila su niz priznanja na međunarodnoj razini i predstavljaju primjer u brizi za djecu i njihov razvoj, priopćio je Ured predsjednika.

Dodao je je i kako se njihove aktivnosti odnose na smotre dječjeg stvaralaštva, organiziranje ljetovanja i kampova za djecu, organiziranje dječjeg tjedna, dječjih foruma, igraonica, ekoloških akcija, međunarodnih susreta djece i slično.

Kao posebno značajna akcija navedena je "Gradovi i općine – prijatelji djece“, u koju je uključeno 94 grada iz općine. Cilj je akcije primjena Konvencije UN-a o pravima djeteta na lokalnoj razini. Do danas je četrdeset gradova ispunilo vrlo zahtjevne kriterije za dobivanje prestižnog naziva grad/općina prijatelj djece, stoji u priopćenju.

Akcijom "Za osmijeh djeteta u bolnici", koja se od 1999. provodi u suradnji s Hrvatskim društvom za socijalnu i preventivnu pedijatriju te Pedijatrijskim društvom hrvatske udruge medicinskih sestara, promiču se načela humanizacije bolničkog liječenja djece. U toj akciji sudjeluje 36 bolnica i dječjih odjela, dok je status prijatelja djece ostvarilo 29 bolnica.

Ured predsjednika sa žaljenjem navodi kako Savez društava "Naša djeca" za svoje djelovanje, koje se uglavnom temelji na volonterskom radu, nemaju potporu državnih institucija već se financiraju isključivo od članarina općina i gradova.

"Predsjednik Josipović podržao je nastojanja društava 'Naša djeca' usmjerena na ostvarivanje dječjih prava te zahvalio predstavnicama Saveza kao i svim volonterima na zaštiti i pomoći koju pružaju najranjivijim članovima našeg društva, djeci", zaključuje se u priopćenju.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙