FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Wall Streetu S&P i Dow Jones skliznuli s rekordnih razina

Autor: neba
NEW YORK, 20. rujna 2013. (Hina/Reuters) - U četvrtak su na Wall Streetu Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, dosegnutih dan prije, kada je Fed poručio da će labavu monetarnu politiku zadržati sve dok se situacija u gospodarstvu ne poboljša.

Dow Jones oslabio je 0,26 posto, na 15.636 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,18 posto, na 1.722 boda. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,15 posto, na 3.789 bodova.

Jučer se trgovalo relativno mirno, a indeksi su blago oscilirali na rubu pozitivnog i negativnog područja, nakon euforije od prethodnoga dana, kada je američka središnja banka odlučila da programi kupnje državnih i hipotekarnih obveznica, vrijedni 85 milijardi dolara mjesečno, ostaju nepromijenjeni.

Zadržavši krajnje labavu monetarnu politiku, Fed je ugodno iznenadio ulagače koji su očekivali smanjenje tih programa za 10 milijardi dolara mjesečno. No, oduševljenje je kratko trajalo.

„Nije neobično, bez obzira na okolnosti, da se nakon snažnog uspona ili pada tržište idućeg dana uravnoteži. Ulagači procjenjuju novonastalu situaciju“, kaže Keith Bliss, potpredsjednik u tvrtki Cuttone & Co.

Na europskim su burzama, pak, cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,01 posto, na 6.625 bodova, dok je frankfurtski DAX 0,67 posto, na 8.694 boda, a pariški CAC 0,85 posto, na 4.206 bodova.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙