FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 17. rujna

Autor: uand
ZAGREB, 17. rujna 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 17. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će okrugli stol u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u suradnji s UNDP-om Hrvatska i Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba, a na temu izmjene Kaznenog zakona i prijedlog novog Obiteljskog zakona. Prije rasprave uvodnu riječ će, uz predsjednika Josipovića i koordinatoricu UN-a u Hrvatskoj, Louise Vinton, imati odvjetnici Sanja Bezbradica Jelavić i Ivo Jelavić, voditeljica radne skupine koja je pripremala nacrt novog Obiteljskog zakona Branka Rešetar, te ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Sudjelovat će i predstavnici nevladinih ženskih udruga i institucija u čijoj su nadležnosti zaštita ravnopravnosti spolova i zaštita djece te veleposlanice akreditirane u Hrvatskoj (11 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će predsjednika Vlade Republike Makedonije Nikolu Gruevskog (15.15 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović sastat će se s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim (u 11 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2), a nakon razgovora predviđene su izjave za medije (u 12 sati).

ZAGREB - Na sjednici saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav raspravljat će se o odluci o obustavi isplate sredstava za redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna, prijedlozima odluka o gubitku prava na redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna, kao i zakona o izmjeni i dopuni zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te zakona o izmjeni zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika (13 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu obilježavanja 45 godina poslovanja Coca-Cole u Hrvatskoj tvrtku Coca-Cola HBC Hrvatska posjetit će članovi Vlade i Sabora. Izaslanstvo Vlade predvodit će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Tom prigodom bit će predstavljeni rezultati Studije o socioekonomskom utjecaju Coca-Cole u Hrvatskoj u 2012. godini te će se najaviti i ostala događanja kojima će se obilježiti 45 godina Coca-Cole u Hrvatskoj (11,00, izjave za medije predviđene su od 11,50 - 12:00 sati u velikoj dvorani Uprave tvrtke, 8. kat, Ulica Milana Sachsa 1).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) okrugli stol "Demografska politika i tržište rada", na kojem će govoriti i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Među ostalim, bit će riječi o najavljenoj reformi mirovinskog sustava i drugim promjenama vezanima uz nepovoljnu demografsku situaciju u Hrvatskoj i njen utjecaj na tržište rada te o učincima produljenja životnog vijeka na mirovine (11 sati, HAZU, Zrinjevac 11).

ZAGREB - Konzultantska tvrtka Deloitte i Veleučilište Vern predstavit će rezultate istraživanja "Žene u poslovnom svijetu" (9,30 sati, Veleučilište Vern, Importanne Gallerija, Iblerov trg 10).

ZAGREB - Zatvaranje Festivala svjetske književnosti (20 sati, foaje Zagrebačkog kazališta mladih, Teslina 7). Prije toga, u 19 sati, održat će se tribina Razotkrivanje s mađarskim književnikom Péterom Nádasom na kojoj će biti riječi o njegovu romanu "Paralelne pripovijesti". Tribinu moderira programski direktor Festivala Seid Serdarević.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)xua ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙