FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 13. rujna

Autor: uand
ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 13. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko prima izaslanstvo gruzijskog parlamenta na čelu s potpredsjednicom parlamenta i predsjednicom Vijeća za ravnopravnost spolova Mananom Kobakhidze. Sastanku će nazočiti i koordinatorica UN-a u RH i stalna predstavnica Programa za razvoj UN-a (UNDP) Louise Vinton. (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6 u 9.30 sati, dvorana Ante Starčevića).

ZAGREB - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić posjetit će Eurocampus Zagreb gdje se nalaze Francuska škola i Njemačka međunarodna škola. Šeficu hrvatske diplomacije te francusku veleposlanicu Michele Boccoz i njemačkog veleposlanika Hansa Petera Annena ugostiti će predstavnici i učenici dviju škola. (Fratrovac 36 u 13 sati).

ZAGREB - HDZ će u stranačkoj središnjici okupiti sve koalicijske partnere, a neslužbeno se doznaje da je cilj sastanka formiranje zajedničkih radnih skupina za izradu koalicijskog programa te dogovor oko budućih zajedničkih nastupa u medijima (10 sati). Na zajedničkoj konferenciji za novinare obratit će se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, HSS-a Branko Hrg, HSP-a AS Ruža Tomašić, HDS-a Goran Dodig i BUZ-a Milivoj Špika (12 sati, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Otvorenje sjednice Vijeća odvjetničkih komora Europe (The Council of Bars and Law Societies of Europe – CCBE), koje predstavlja odvjetničke komore svih zemalja članica EU te komore 11 pridruženih zemalja članica. Pozdravne govore održat će predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Robert Travaš, zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt te Evangelos Tsouroulis, predsjednik CCBE (9 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Objava kandidature Miranda Mrsića za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a u prostorima njegova Izbornog stožera (11 sati, Praška ulica 8, 2. kat). Kandidaturu će Mrsić prvo službeno iskazati u prostorijama Gradske izborne komisije SDP-a Grada Zagreba (10,30 sati Praška 2), a zatim će u svom Izbornom stožeru predstaviti program i tim ljudi s kojima ga planira ostvariti.

ZAGREB - Objava kandidature Gordana Marasa za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a (10 sati, Praška 2). Izbori za šefa zagrebačkog SDP-a održat će se 20. listopada, a drugi krug, ako ga bude, 27. listopada. Osim Marasa kandidati za šefa zagrebačkog SDP-a su i Mirando Mrsić te Davor Bernardić.

RIJEKA - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sudjelovat će na javnoj tribini koja je organizirana u suradnji sa Županijskom komorom HGK u Rijeci (13 sati, Filodrammatica Korzo 28). Najavljena je rasprava o nacrtima prijedloga iskaza o procjeni učinaka prijedloga Zakona o radu, prijedloga Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta te nacrta prijedloga Zakona o zaštiti na radu.

VARAŽDIN - Otvorenje Trash film festivala - festivala niskobudžetnih akcijskih filmova (19,35, kino Galerija, Gajeva 1). U utrci za Zlatne motorke ove godine natječu se 23 filma. Najveći broj filmova, njih deset, dolazi iz Španjolske, srpski "trasheri" zastupljeni su s tri filma, Slovenija s dva, a po jedan film dolazi iz Njemačke, Poljske, Engleske, Škotske i SAD-a. Najveća je konkurencija u kategoriji horora u kojoj se natječe 15 trash uradaka, a "motorke" će se dodjeljivati i u kategorijama SF-a, akcijskog i borilačkog filma te za najbolji film po glasovima publike.

UMAG - Prvi dan dvoboja za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije, a sastaju se Borna Ćorić - Andy Murray, te Ivan Dodig - Daniel Evans (početak u 11 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙