FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP Toplinarstvo: počinje ogrjevna sezona

Autor: dduk
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - HEP-Toplinarstvo je 15. rujna razdobljem spremnosti za grijanje službeno započelo ogrjevnu sezonu za približno 117 tisuća kućanstava i šest tisuća poslovnih prostora u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, priopćeno je iz HEP Toplinarstva.

Od 15. rujna HEP-Toplinarstvo svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu vremensku prognozu te će početi s isporukom toplinske energije za grijanje kada se za to ostvare vremenski uvjeti, kaže se u priopćenju.

Ti pak uvjeti, kako se doznaje, nisu striktno određeni u smislu vanjske temperature zraka kod koje se pali sustav grijanja, već to ovisi o procjeni djelatnika HEP Toplinarstva i učestalosti poziva korisnika.

HEP-Toplinarstvo je tijekom ljeta u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću planski revitaliziralo ukupno 7,5 kilometara vrelovodne i parovodne trase te izgradilo oko 4,2 kilometra nove vrelovodne trase.

Iz tvrtke ističu i da će se prije uključivanja grijanja iskoristiti povoljni vremenski uvjeti za izvođenje dodatnih radova kojima će se povećati sigurnost toplinskih sustava, zbog čega će potrošači u pojedinim naseljima na nekoliko sati biti bez tople vode.

Kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje čim se ostvare vremenski uvjeti, unutrašnje instalacije grijanja moraju biti ispravne i spremne za prihvat toplinske energije.

Direktor HEP-Toplinarstva Robert Krklec stoga moli potrošače da što prije završe radove na unutrašnjim instalacijama grijanja, a upravitelje i predstavnike suvlasnika podsjeća da dostave pisanu potvrdu o uspješnom završetku svih radova.

Također, poziva potrošače koji imaju dugovanja za isporučenu toplinsku energiju da ih što prije podmire.

Ogrjevna sezona 2013./2014. završit će u skladu s vremenskim uvjetima, a najkasnije 15. svibnja 2014. godine, kaže se u priopćenju.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙