FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučiću stiže savjetnica i iz Njemačke - mediji

Autor: vili
BEOGRAD, 15. rujna 2013. (Hina) - Međunarodnom timu stručnjaka koji će savjetovati srbijanskog vicepremijera Aleksandara Vučića i srbijansku vladu, uskoro će se pridružiti i Njemica Bettina Nellen, stručnjak za borbu protiv korupcije i pranja novca, pišu u nedjelju beogradski mediji.

Kako navodi list Danas u vikend izdanju, pozivajući se na izvore u Vučićevu uredu, Nellen je u petak posjetila Beograd i u vladi Srbije o svom angažmanu razgovarala s prvim potredsjednikom.

Vučićev savjetnik Dragan Đoković, koji je sudjelovao u dogovorima, rekao je za "Danas" da će Nellen u Vučićevu uredu provesti naredne dvije godine, a trebala bi početi raditi koncem studenoga.

Bettina Nellen, kako navodi ovaj list, dolazi na prijedlog njemačke vlade, koja je prošle godine obećala pomoć vladi Srbije u borbi protiv korupcije.

Prema saznanjima ovog lista, Nellen, koja iza sebe ima 11 godina iskustva u borbi protiv korupcije i pranja novca, plaćat će njemačka vlada.

Nellen će, uz nekadašnjeg ravnatelja Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna te bivšeg austrijskog kancelara Alfreda Gusenbauera, čiji je angažman Vučić potvrdio prošlog tjedna, biti treći inozemni stručnjak koji će savjetovati srbijansku vladu.

(Hina) xvil ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙