FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bevanda i Dačić najavljuju jačanje odnosa BiH i Srbije

Autor: rmav
SARAJEVO, 13. rujna 2013.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda i predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić najavili su u petak u Sarajevu daljnje jačanje odnosa između dvije države potvrdivši kako će novi korak u tom pravcu biti zajedničke sjednice dviju vlada.

Nakon bilateralnog susreta s Bevandom Dačić je novinarima kazao kako će prva zajednička sjednica dvije vlade biti održana krajem studenog u Sarajevu.

"To bi trebala biti redovita tradicija idućih godina", kazao je srbijanski premijer.

Naznačio je mogućnost jačanja gospodarske suradnje kroz uspostavu zajedničkih konzorcija tvrtki iz dvije zemlje koje bi tako zajednički nastupale na trećim tržištima.

Dodao je kako bez obzira na sve razlike postoji puno više toga što Srbiju i BiH spaja nego razdvaja.

Uz najavu jačanja odnosa s BiH, Dačić je pozvao i druge države regije, a posebice Hrvatsku i Crnu Goru na što bližu suradnju.

"Osim dijaloga Beograd-Priština odnosi između Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore ključni su za regiju", ocijenio je Dačić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Bevanda srbijanskog je premijera nazvao "istinskim prijateljem BiH". Također je izrazio nadu kako će primjer Srbije i rezultati koje je ona ostvarila na putu ka članstvu Europskoj uniji biti pouka i za BiH da se okrene budućnosti.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙