FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: spuc
ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

PERIGUEUX - Francuski sud oslobodio je ovaj tjedan 52-ogodišnjeg muškarca koji je, zbog šetnje bez odjeće u šumi, bio optužen za egzibicionizam, a branio se time da je želio biti "u harmoniji s prirodom". Sud u Perigueuxu oslobodio ga je jer se nije radilo o "seksualnom egzibicionizmu" već o "diskretnom nudizmu". "Ne radi se o egzibicionizmu već o osobama koje su oprezne u svom prakticiranju nudizma", rekao je odvjetnik. "Jedno od pravila je imati uvijek kod sebe odjeću kojom se mogu sakriti intimni dijelovi tijela u takvoj šetnji. Ne radi se ni o kakvoj provokaciji", pojasnio je odvjetnik. Čovjek je rekao da je želio biti u harmoniji s prirodom, te da je tražio izolirana mjesta na putevima na kojima se može lako sakriti. Ipak, prijavila ga je jedna žena, zatečena prizorom pred kojim se našla.

ŠANGAJ - U sobi jednog hotela u središtu Šangaja, Ma Li drži tečaj o seksu maloj skupini Kineskinja koje o toj temi koja je u konzervativnoj Kini bila tabu gotovo ništa ne znaju. Dvodnevni tečaj nije jeftin, stoji oko 410 dolara, odnosno više od polovice prosječne mjesečne plaće u Šangaju, ali tečajevi su tjednima unaprijed puni. Ma uči žene o anatomiju, psihologiji i tehnikama intimnosti. "Nisam imala apsolutno nikakvo znanje o seksu. Mislila sam da odrasli muškarci izgledaju isto kao dječaci", rekla je Sophia Hu, 30-ogodišnja pravnica. "Željela bih naučiti nešto više o sebi i o intimnom odnosu". Ma, koja ima diplomu Svjetske organizacije učitelja seksa, voli iskreni pristup kako bi pojačala povjerenje. Teoretski dio nastave uključuje eksplicitne video snimke, a praktični dio su vježbe. Tako primjerice žene gledaju film koji prikazuje oralni seks, a nakon toga vježbaju na voću odgovarajućeg oblika. Kineski konzervativni odnos prema spolnom činu polako se mijenja. "U Pekingu, Šangaju i drugim velikim gradovima, žene su pod snažnim utjecajem Zapada, tajvanske i korejske kulture, tako da one imaju moderan stav prema intimnostima", rekao je Jay Zheng, ginekolog u bolnici u Tajvanu. "Međutim, u ruralnim područjima žene često nemaju pojma". Za nadati se da će tečajevi pomoći da se ne ponovi slučaj koji je 2011. došao u medije. Bračni par u Wuhanu mislio je da će napraviti bebu time što će partneri ležati jedan kraj drugog u krevetu. Tek kad kroz dulje vrijeme žena nije mogla zatrudnjeti obratili su se liječniku, koji je supružnicima - a oboje su imali završenu srednju školu - objasnio da na taj način žena nikada neće ostati u drugom stanju, te ih podučio kako se to radi.

LOS ANGELES - Supruga glumca i redatelja Clinta Eastwooda predala je zahtjev za odvojeni život nakon 17 godina braka, čime još uvijek nije zatražila razvod, rekao je njezin odvjetnik. Michael McClure kazao je da je u ponedjeljak predao zahtjev u njezino ime sudu u Montereyu u Kaliforniji. McClure nije želio komentirati zbog čega je Dina Eastwood (48), bivša televizijska novinarka, predala zahtjev niti hoće li u konačnici tražiti razvod. Eastwoodovi su se vjenčali 1996., a on je ranije, više od trideset godina, bio u braku s Maggie Johnson. Za razliku od razvoda, rješenjem o odvojenom životu brak ne završava, već omogućuje supružnicima da žive odvojeno ali ostanu u braku. Za vrijeme odvojenog života, postoje sudske odredbe koje određuju prava i dužnosti, a dogovor uključuje primjerice podjelu imovine i duga, skrbništvo i alimentaciju, te viđanje djece.

PEKING - Broj milijardera u Kini, računajući u američkim dolarima, premašio je prvi puta ove godine 300 osoba, pokazala je studija objavljena u srijedu. Drugo svjetsko gospodarstvo broji, precizno, 315 milijardera, odnosno 64 posto više nego prošle godine, pokazuje istraživanje instituta Hurun. Najbogatiji čovjek u toj zemlji je šef konglomerata Wanda, Wang Jianlin, koji je nedavno kupio američku kabelsku mrežu AMC, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na 22 milijarde dolara, kaže Hurun čija lista potvrđuje i onu koju je objavio Forbes. Prosječno bogatstvo 1.000 najbogatijih Kineza iznosi oko milijardu dolara. Nekretnine su najčešći način bogaćenja kineskih milijardera, unatoč naporima vlade da ograniči kupovinu nekretnina i zaustavi rast cijena. Lei Jun, vlasnik tvrtke mobilne telefonije Xiaomi, osoba je koja je najbrže uspjela ući na popis milijardera jer mu se bogatstvo iz jedne u drugu godinu povećalo sedam puta, na 2,6 milijarde dolara.

PARIZ - Željeli biste kućnog ljubimca ali ga nemate vremena šetati ujutro i navečer? Za vas su zmije, tihe i čiste životinje, ne baš za maženje ali ih posjeduje već priblilžno 200.000 Francuza. Francuzi su europski prvaci u posjedovanju kućnih ljubimaca: svaki drugi Francuz ima psa ili mačku. No, 1,3 posto ih živi sa zmijama, gušterima, kornjačama i kameleonima koji im ponekad pobjegnu. "Skupljam svakog tjedna pobjegle zmije koje mi vatrogasci donose. Povjeravaju mi životinje na 10 dana dok ne nađu vlasnike ali ih ja čuvam mjesec dana", priča Karim Daoues, osnivač i vlasnik Tropske farme. Njegov je savjet ne ostavljati reptile da lutaju po kući. "Ne smiju živjeti na slobodi već u umjetno uređenom okolišu". Te hladnokrvne životinje nisu ni za puno držanja po rukama ili maženje, "nisu psi ili mačke i to im je stresno".

SKOPJE - Bugarski državljanin (59) preplivao je u utorak, zatvoren u vreću, više od dva kilometra u Ohridskom jezeru u nadi da će mu ime osvanuti u Guinnessovoj knjizi rekorda. Jane Petkov plivao je duž obale grada Ohrida potpuno zatvoren, od stopala do iznad glave, u narančastoj vreći od poroznog materijala, s rukama i nogama privezanima uz tijelo. "Plivajući leđno prevalio je razdaljinu od 2388 metara za što mu je trebalo 2 sata i 55 minuta, prosječnom brzinom od 0,7 km/h, izjavio je jedan od organizatora podviga Saso Tackov. Petkov koji je nastanjen u Sandanskom, gradu na jugozapadu Bugarske, nada se da će njegov poduhvat ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Predstavnici Guinnessove knjige nisu prisustvovali događaju ali organizatori tvrde da su poštivali sve uvjete potrebne za kandidaturu tog neobičnog pothvata.

(Hina) xps yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙