FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: oporba traži obavezan liječnički pregled za ministre

Autor: vili
BEOGRAD, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Zastupnik oporbene Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Srđan Milivojević zatražio je u srijedu da se u predloženim izmjenama zakona o ministarstvima unese i odredba o obaveznom liječničkom pregledu budućih ministara, usporedivši vođenje države s vožnjom automobila, izvijestili su beogradskli mediji iz srbijanskog parlamenta.

"Zašto nema odredbe da su budući ministri obavezni dostaviti uvjerenje o svom tjelesnom i duševnom, odnosno psihičkom zdravlju? Za upravljanje motornim vozilom morate izvaditi liječničko uvjerenje, a upravljanje državom je mnogo odgovorniji posao", rekao je Milivojević tijekom rasprave o izmjenama zakona o ministarstvima.

Vlada je parlamentu dostavila prijedlog izmjena zakona o ministarstvima u okviru predložene rekonstrukcije, kojom predlaže da se umjesto dosadašnjih 17 formira 18 ministarstava.

Dogovori o rekonstrukciji srbijanske vlade traju već gotovo tri mjeseca, a vođa SNS-a i vicepremijer Aleksandar Vučić prvotno je najavio da će taj posao biti završen do 27. kolovoza.

(Hina) xvil ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙