FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanici stalnih članica Vijeća sigurnosti u srijedu će razgovarati o Siriji

Autor: akoz
NEW YORK, 11. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Veleposlanici pet stalnih članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda sastat će se u srijedu u New Yorku kako bi razgovrali o planovima za stavljanje sirijskog kemijskog oružja pod međanarodni nadzor, rekli su diplomati.

Među točkama o kojima će raspravljati diplomati SAD-a, Velike Britanije, Kine, Francuske i Rusije je i francuski nacrt rezolucije kojime bi se vladi sirijskog predsjednika Bašara al-Asada postavio ultimatum da se odrekne kemijskog oružja ili se suoči s kaznenim mjerama, što je tekst koji je Rusija ocijenila neprihvatljivim.

Još nije poznato kada i gdje će se diplomati sastati. Sastanak će se održati dan prije susreta državnog tajnika SAD-a Johna Kerryja i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u Ženevi koji će pokušati razriješiti pat-poziciju glede Sirije u 15-ročlanom Vijeću sigurnosti.

Kerry se u Ženevi planira sastati i s izaslanikom UN-a i Arapske lige Lakhdarom Brahimijem, rekla je glasnogovornica State Depertmenta u srijedu.

Očekuje se da će razgovori SAD-a i Rusije koji počinju u četvrtak u Ženevi trajati najmanje dva dana, rekla je glasnognvornica Jen Psaki novinarima.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙