FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U tri od četiri općine neće biti dopunskih izbora za romsku manjinu

Autor: aper
ZAGREB, 9. rujna 2013. (Hina) - Dopunski izbori za članove općinskih vijeća Peteranca, Petrijanca i Kotoribe iz reda pripadnika romske manjine, planirani za nedjelju, 22. rujna - neće se održati, jer nadležna izborna povjernstva nisu zaprimila niti jedan prijedlog kandidacijskih listi, priopćilo je danas Državno izborno povjerenstvo (DIP)

Dopunski izbori 22. rujna održat će se samo u međimurskoj općini Podturen, gdje će pripadnici romske manjine iz svojih redova birati jednog člana općinskog vijeća.

O činjenici da nisu zaprimila ni jedan prijedlog kandidacijskih list, nadležna će izborna povjerenstva izvijestiti hrvatsku Vladu, koja je raspisala izbore, kažu u Državnom izbornom povjerenstvu.

Prijedlozi kandidacijskih lista u izbornim su povjerenstvima trebali biti zaprimljeni najkasnije 5. rujna 2013. do 24,00 sata.

Za kandidacijske liste za dopunske izbore u Petrijancu, Peterancu i Kotoribi trebalo je skupiti 35, odnosno po 25 potpisa.

U nedjelju, 22. rujna održat će se prijevremeni izbori za zamjenika općinskog načelnika Kneževih Vinograda iz reda pripadnika hrvatskog naroda, potvrdio je DIP.

(Hina) xpp/xum ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙