FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sankt Peterburg: Obama i Putin i dalje se razilaze oko pitanja Sirije

Autor: mhaj
SANKT PETERBURG , 6. rujna 2013. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama i ruski predsjednik Vladimir Putin u petak su razgovarali dvadesetak minuta na marginama summita zemalja članica G20 u Sankt Peterburgu, no i dalje se razilaze oko stajališta o sirijskom pitanju, rekao je visoki Putinov savjetnik za vanjsku politiku Jurij Ušakov.

"Razgovarali su u četiri oka dvadesetak minuta", rekao je Ušakov za Reuters, dodavši da je glavna tema njihova razgovora bila Sirija. Na novinarsko pitanje jesu li se njihova stajališta približila odgovorio je negativno.

Agencija Xinhua prenosi da je kineski predsjednik Xi Jinping u petak svojem američkom kolegi poručio kako se kriza u Siriji treba riješiti političkim putem, a ne vojnim udarom. "Političko rješenje jedini je pravi put za rješenje sirijske krize, a vojnim udarom ne može se iz korijena riješiti taj problem", kazao je Xi nakon razgovora s Obamom održanog također na marginama summita. "Očekujemo da će neke zemlje ponovno razmisliti prije nego što se akcija poduzme."

Obama je u Sankt Peterburgu nakon razgovora s Francoisom Hollandeom istaknuo kako cijeni snažnu potporu francuskoga predsjednika ograničenoj akciji protiv sirijske vlade.

(Hina) xmh yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙