FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS: Vlada loše pristupa rješenju gospodarske krize

Autor: dsil
RIJEKA , 5. rujna 2013. (Hina) - Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić na današnjoj je konferenciji za novinstvo ocijenio da Vlada nema dobar pristup rješavanju loše gospodarske situacije u zemlji te da fiskalizacija i prodaja nacionalnog blaga ne mogu riješiti sve probleme.

Vasilić je izjavio da su svi ekonomski pokazaetlji u Hrvatskoj negativni te da je, po podacima o izvršenju državnog proračuna, u prvoj polovici godine manjak prihoda u odnosu na prošlu godinu milijardu kuna, rashodi su se povećali za pet milijardi a deficit je znatno veći od planiranog, kazao je.

Naglasio je da je Hrvatska jedna od zemalja s najjačim poreznim pritiskom.

Prodaja nacionanih vrijednosti, koje su jedan od stupova obilježja države, nije dobar put, ocijenio je.

PGS predlaže uvođenje fiskalne politike usklađene s regionalnom industrijskom politikom, ulaganje u nova radna mjesta, proizvodnju i finalne proizvode kao mjere izlaska iz krize.

Vladi je preostalo samo da raspiše prijevremene izbore jer će stanje u zemlji, ako ostane do kraja mandata, biti takvo da ga neće moći popraviti više ni jedna druga vlada, rekao je Vasilić.

Županijski vijećnik PGS-a Franjo Butorac osvrnuo se na prijedlog Prostornog plana PGŽ, o kojem će se raspravljati na sjednici sljedećeg tjedna. Upozorio je da nije dobro rezervirati sjeverni dio otoka Krka za lučke kapacitete i druge industrijske pogone te prometnu infrastrukturu.

Takvi veliki projekti, kao što je širenje riječke luke na Krk ili gradnja novog željezničkog i cestovnog mosta neće se sigurno moći provesti sljedećih 20 godina, a u tom razdoblju se ništa drugo neće moći razvijati na tom prostoru, rekao je Butorac.

Bilo bi bolje da se dopusti razvoj turizma a da se nakon nekog vremena, kad se vidi u kojem smjeru ide zemlja, razmišlja i o ovim velikim investicijama, kazao je.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙