FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 30. kolovoza

Autor: agrb
ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 30. kolovoza:

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština raspravljat će na izvanrednoj sjednici o poslovanju Zagrebačkog holdinga, o čemu bi se trebao očitovati i gradonačelnik Milan Bandić. Prema izvješću uprave Zagrebačkog holdinga o poslovanju u prošloj godini, dugoročne obveze te tvrtke su 6,7 milijardi kuna, a kratkoročne tri milijarde, dok je gubitak bio 359 milijuna kuna, što je za 126 milijuna manje nego 2011., ponajprije zbog povećanja cijena ZET-a i Vodoopskrbe i odvodnje. Bit će riječi i o rezultatima poslovanja Holdinga od njegova osnutka (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

VUKOVAR- Predstojnik Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije Goran Bošnjak sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća grada Vukovara. To je treći put da se saziva konstituirajuća sjednica, posljednja koju zakon dopušta. U slučaju neuspjeha Vukovar čekaju novi izbori za Gradsko vijeće. Prva konstituirajuća sjednica održana je 27. lipnja, druga 23. srpnja, a obje su bile neuspješne jer se izabrani vijećnici nisu mogli usuglasiti ni o formiranju Mandatnog povjerenstva. Koalicija HDZ-HSP AS u Gradskom vijeću ima 12 mandata, SDP devet, a SDSS koji podupire SDP tri mandata. (Gradska vijećnica, 10 sati)

KORNAT- Obilježavanje šeste obljetnice najveće vatrogasne tragedije u Hrvatskoj kada je, 30. kolovoza 2007., život u požaru na otoku Kornatu izgubilo 12 pripadnika JVP Šibenik i DVD-a Vodice i Tisno. U 11 sati u kapelici sv. Florijana ispod spomen križeva na Kornatu bit će služena misa zadušnica. Službu riječi će predvoditi don Gabrijel Jagarinec. U 11,30 predviđen je odlazak prema spomen križevima, na mjesto stradanja 12 vatrogasaca. Uz obitelji stradalih vatrogasaca te prijatelje i brojne mještane Murtera, Šibenika i Vodica očekuju se izaslanstva predsjednika Republike i Vlade RH, a u ime Hrvatskog sabora potpredsjednik Sabora Nenad Stazić. Očekuju se i izaslanstva Šibensko-kninske županije, gradova Šibenika i Vodica, općina Tisno i Murter-Kornati, Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te Vatrogasne zajednice.

ZAGREB - Hrvatska zora stranka naroda održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o aktualnim političkim temama, među kojima o slučaju Lex Perković te o krizi u sustavu zdravstva i štrajku medicinskih sestara i liječnika. Na konferenciji će govoriti Milan Kujundžić, predsjednik stranke, Milan Petrak, zamjenik predsjednika i Darko Chudy, dopredsjednik stranke (11 sati, prostorije stranke, Folnegovićeva 6, iza Zagreb Towera).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Srebrenka Parlov

Popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

Navečer: Mate Kovačević

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙