FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivica Vrkić spreman pomoći u vezi problema ćirilice Vukovaru

Autor: vsik
OSIJEK, 4. rujna 2013. (Hina) - Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je u ponedjeljak navečer bio u Vukovaru te potom izjavio kako nisu stvoreni uvjeti za postavljanje ćiriličnih naziva, danas je rekao kako je spreman, ako to od njega zatraže, pomoći u rješavanju složene situacije u Vukovaru.

Vrkić je u izjavi za Hinu rekao kako nije dobro kabinetski rješavati problem postavljanja latinično-ćiriličnih ploča u Vukovaru, već treba razgovarati, te da je nužan dogovor Hrvata i Srba, što je u ovom trenutku najvažnije za život svih građana Vukovara.

Vrkić kaže da ne želi polemizirati s premijerom Zoranom Milanovićem, već jedino želi pomoći svojim iskustvom, budući da je bio čelna osoba tijekom procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Vlada nije stvorila uvjete da se zakon o uvođenju ćiriličnih natpisa u Vukovar može mirno provesti, rekao je Vrkić dodavši kako tijekom procesa mirne reintegracije nikada nije bilo riječi o ćirilici, već o tome kako da se što bolje urede odnosi Hrvata i Srba i osigura kvalitetan zajednički život, koji podrazumijeva i razvoj gospodarstva i posao za sve građane.

Na upit Hine je li ga netko iz Vlade kontaktirao oko eventualnog posredništva između Vlade i prosvjednika, Vrkić je rekao da ga iz Vlade nitko nije zvao.

Iz Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara poručeno je kako su spremni prihvatiti da Ivica Vrkić, koji je počasni građanin Vukovara, bude njihova "diplomatska potpora".

(Hina) xvsik ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙