FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protojerej Perišić- poruke potpore Dubrovčana

Autor: hspa
DUBROVNIK , 3. rujna 2013. (Hina) - Protjerej Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku Vladan Perišić izjavio je kako su danas primili jako puno poruka potpore Dubrovčana u vezi s grafitima neprimjerena prijetećeg sadržaja ispisanima među ostalim i na crkvi SPC-a .

"Najmanje je važno što o prijetnjama koje su ispisane na zidu crkve misle oni kojima su one upućene jer puno je važnije što o takvim stvarima misle nadležne institucije, za koje, kazao je Perić, vjeruje da će djelovati.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Dubrovniku prof. Milorad Vukanović rekao je da ga je ova situacija iznenadila i da ne može razumijeti što se to događa s pojedinim ljudima.

Dodao je također kako su Hrvati i Srbi dva naroda koji su kroz povijest povezani brojnim sličnostima, a stvaranje problema među njima povijesno je nametnuto što pojedinci vješto zloupotrebljavaju.

Na Pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku danas su osvanuli grafiti koji, uz ustaška obilježja, sadrže uvrede na nacionalnoj osnovi te uvrede na račun ministra Ranka Ostojića, dok je na ulazu u grad osvanuo transparent s natpisom "Stop ćirilici u Vukovaru".

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙