FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: župan Pauk potpisao pet ugovora o koncesijama na pomorskom dobru

Autor: jdev
ŠIBENIK, 4. rujna 2013. (Hina) - Šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je danas pet novih koncesionarskih ugovora na pomorskom dobru, za nova privezišta na otocima Žirju i Kaknju, te u akvatorijima Rogoznice, Pirovca i Tisnog.

Župan Pauk je tom prigodom izjavio kako bi se na pomorskom dobru tim koncesijama na dulje razdoblje trebalo otvoriti 52 nova radna mjesta, a za vrijeme trajanja koncesija ostvariti i 15,6 milijuna kuna prihoda.

U uvali Tratinska, na otoku Žirju tvrtka Magrus postavit će 22 plutače, a koncesijski ugovor potpisan je na 12 godina. Ukupna vrijednost radova je 571.338 kuna, a godišnja naknada koja će biti isplaćena Županiji iznosi 43.498 kuna.

Na otoku Kaknju, u uvali Tratica, koncesionar Riva tour Kakanj postavit će 16 plutača za privez brodova, a vrijednost ovoga ugovora je 373.000 kuna uz koncesijsku naknadu od 27.000 kuna.

Laguna trade u uvali Soline u Rogoznici postavit će 16 plutača, a u to će uložiti gotovo 1,3 milijuna kuna i Županiji godišnje naznačiti 91.800 kuna.

Poljoprivredna zadruga Pirovčanka iz Pirovca u svrhu gospodarskog korištenja pod koncesiju je dobila opskrbno poslovni centar. Ugovor je potpisan na 20 godina u vrijednosti od gotovo 1,9 milijuna kuna te uz koncesijsku naknadu od 77.000 kuna godišnje.

U uvali sv. Andrija u Tisnom napravit će se podmorska staza i rampa za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a potpisnik ovog koncesijskog ugovora je županijska Javna ustanova Zaštićene prirodne vrijednosti čiji iznos je, s obzirom na svrhu i važnost ovog projekta, simboličnan - jedna kuna.

Župan Goran Pauk naknadno će potpisati ugovor za izgradnju i korištenje poslovne luke marine u Pirovcu, kada se za to ispune svi uvjeti. Adriatic čarter iz Sukošana, budući koncesionar čeka samo na jedan dokument iz Općine Pirovac kako bi se moglo krenuti s realizacijom projekta.

Vrijednost ugovora je 11,5 milijuna kuna, trajanje koncesije je 20 godina, a godišnja koncesija iznosi 265.000 kuna.

(Hina) xjdev ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙