FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarstva u nastajanju ranjiva na ukidanje američkih monetarnih poticaja - MMF

Autor: gple
WASHINGTON, 4. rujna 2013. (Hina) - Razvijena gospodarstva na čelu sa Sjedinjenim Državama postupno će preuzimati ulogu motora svjetskog gospodarskog rasta dok gospodarstvima u nastajanju prijeti usporavanje ako američka središnja banka postroži monetarnu politiku, upozorava Međunarodni monetarni fond (MMF).

U bilješci koju je Reuters dobio na uvid a predstavlja sastavni dio priprema skupa vodećih razvijenih i gospodarstava u nastajanju G20 u Sankt Peterburgu, MMF je zatražio da se na međunarodnoj razini pojačaju napori kako bi se oživio gospodarski rast i poboljšalo upravljanje rizicima.

U posljednje su vrijeme u prvi plan istupili određeni rizici koji bi mogli zakočiti rast, upozoravaju iz međunarodnog zajmodavca.

Gospodarstva u nastajanju posebno su ranjiva na moguće smanjenje američkih monetarnih poticaja pa iz MMF-a preporučuju da njihovi čelnici budu spremni nositi se s pojačanom financijskom nestabilnošću.

"Dužnosnici bi trebali dopustiti da valutni tečajevi reagiraju na promjene temeljnih pokazatelja ali će možda morati uspostaviti instrumente zaštite od rizika nekontroliranih prilagodbi, uključujući i intervenciju, kako bi se prigušile prekomjerne oscilacije", tumače u MMF-u.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙