FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP laser: Stipanović treći

Autor: imli
ZAGREB, 2. rujna 2013. (Hina) - Nakon dva dana natjecanja na Europskom prvenstvu klase Laser, koje se održava na regatnom polju pokraj Dublina, Tonči Stipanović je na trećem mjestu, Daniel Mihelić je sedmi, a u ženskoj konkurenciji Tina Mihelić zauzima deseto mjesto, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski jedriličarski savez.

Naši kormilari imali su ponovno dobar dan, pogotovo Tonči Stipanović koji je pobijedio treći plov prvenstva, u drugom je bio osmi. U ukupnom poretku napredovao je na peto mjesto, odnosno treće među Europljanima. Ispred njega su Australac Brunning i Brazilac Scheidt koji ne konkuriraju za europske medalje.

"Dobro je, prvo i osmo mjesmo, za drugi dan skroz dobro. Najvažnije da sam konstantan, finale će tek donijeti borbu, ovo je sad samo zagrijavanje", kazao je Stipanović.

Daniel Mihelić također sjajan, u oba plova u vrhu, peto i treće mjesto za njega. U četiri jedrenja najlošiji Danielov plasman je šesto mjesto, što je iznimna konstanta.

"Ponovili su se uvjeti slični kao jučer. Vjetar je bio nestabilan u snazi i smjeru. Dobro sam odjedrio, ide kako sam očekivao, tako da sam zasad jako zadovoljan, sve ide po planu", rekao je Daniel Mihelić.

U ženskoj konkurenciji Tina Mihelić nalazi se nakon četiri jedrenja na 10. mjestu. "Teški su uvjeti na moru, puše s kopna tako da su uvjeti nestabilni, sve dok ne uđeš u cilj nisi siguran koji ćeš ući. Prvi dan nije bio najbolji za mene, imala sam loše starteve i neke loše odluke, danas je bilo bolje, ali kažem uvjeti su nepredvidljivi i stvarno je teško", izjavila je Tina Mihelić.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙