FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP, jedrenje: Težak dan za hrvatske posade

Autor: imli
ZAGREB, 7. kolovoza 2013. (Hina) - Nakon prvog dana finala na Svjetskom prvenstvu za olimpijske dvojce u francuskom La Rochellu Šime Fantela i Igor Marenić su na 25. mjestu, a Enia Ninčević i Romana Župan na 22. poziciji, izvijestio je u srijedu Hrvatski jedriličarski savez.

Težak dan za hrvatske posade na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca (klasa 470) u francuskom La Rochellu. U vremenskim uvjetima u kojima vještina i znanje nisu apsolutno presudni čimbenici treba imati i sreće, a toga je danas našima nedostajalo. Dva su plova odjedrena prvog dana finala u uvjetima nepredvidljivog vjetra, jakih morskih struja, na trenutke na granici regularnosti. Australci Belcher i Ryan su zadržali broj jedan u muškoj konkurenciji.

"Bilo je teško, za poluditi. Pogotovo što ove uvjete nismo imali nijedan dan tijekom priprema. Uglavnom, morske struje igraju veliku ulogu, samo je trebalo ići u desnu stranu regatnog polja, čak i preko smjera koji vodi na oznaku. Vjetar jako mijenja smjer, teško ga je čitati, nema pravilnih izmjena. No, idemo dalje", kazao je Šime Fantela.

Enia Ninčević i Romana Župan su na 22. poziciji u ženskoj konkurenciji, a prve su Francuskinje Lecointre i Geron.

"Dobro smo krenule u prvom plovu, bile smo u prvih pet-šest, međutim jedna nagla promijena smjera vjetra nam je odnijela devet mjesta. U drugom plovu jednostavno nije išlo, stalno smo nekako bile ispod flote. Još su dva dana finala uoči subotnjeg plova za odličja za najboljih osam posada, još je sve otvoreno, pogotovo s obzirom na prevrtljive uvjete na moru", izjavila je Romana Župan.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙