FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama će dati izjavu o Siriji

Autor: akoz
WASHINGTON, 31. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a Barack Obama planira javnost SAD-a u subotu upoznati sa svojim odlukama o tome kako dalje djelovati u Siriji dok se odvijaju pripreme za za mogući vojni napad.

Obama bi se trebao pojaviti u vrtu Bijele kuće u 13 sati i 15 minuta po lokalnom vremenu (19 i 15 po srednjeeuropskom), gdje će dati izjavu.

Dužnosnik Bijele kuće je rekao da predsjednikove riječi neće biti obraćanje pred vojnu operaciju u Siriji nego pružanje najnovijih informacija u svezi njegovih odluka o tome kako odgovoriti na sirijski napad kemijskim oružjem od 21. kolovoza u kojem je, po dužnosnicima SAD-a, ubijeno 1429 osoba.

Izjava je pripremljena nakon što su u Bijeoj kući razgovarali glavni Obamini savjetnici za nacionalnu sigurnost, među kojima su ministar obrane Chuck Hagel, državni tajnik John Kerry i načelnik združenog stožera Martin Dempsey.

Članove američkog Zastupničkog doma u nedjelju će dužnosnici Bijele kuće povjerljivo izvijestiti o razvoju stanja, rečeno je u priopćenju predsjednika toga doma Johna Boehnera.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙