FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD u petak obznanjuje podatke o kemijskom napadu u Siriji

Autor: rtom
WASHINGTON, 30. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Bijela kuća planira u petak objaviti obavještajnu procjenu o prošlotjednom napadu kemijskim oružjem u Siriji, najavio je američki dužnosnik.

Izvješće treba Amerikancima pružiti bolji uvid u razloge koji su predsjednika Baracka Obamu naveli na zaključak da je upravo režim sirijskog predsjedika Bašara al-Asada, a ne pobunjenici, odgovoran za kemijski napad blizu Damaska.

Obamina uprava u četvrtak je neke od tih dokaza podijelila sa zastupnicima u američkom Kongresu. Tako je, između ostalog, navela da je presrela komunikaciju između pojedinih sirijskih dužnosnika.

Američki predsjednik Obama i njegovi dužnosnici odvaguju moguće odgovore na kemijski napad koji je ubio stotine ljudi prošli tjedan, a jedna od opcija je raketni napad. Obama je rekao ovaj tjedan da želi poduzeti ograničenu akciju kako bi sirijskome režimu poručio da ne može nekažnjeno rabiti nedopušteno oružje te da bi ga odvratio od budućeg kemijskog napada. Istaknuo je da ne želi SAD uvući u sukob u Siriji.

Zasad nije objavljeno u koji će sat Bijela kuća objaviti obavještajne podatke.

(Hina) xrt yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙