FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikolić: Sud o novoj vladi dat će građani

Autor: vili
BEOGRAD, 31. kolovoza 2013. (Hina) - Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u subotu da će o novoj vladi Srbije sud dati građani kada budu živjeli onako kako im vlada odredi.

Nikolić je tijekom posjeta središnjoj Srbiji na pitanja novinara što misli o novom sastavu vlade i koliko će "izdržati" rekao: "O novom sastavu vlade danas će se izjasniti skupština, a onda građani kada budu živjeli onako kako vlada bude odredila, stvarajući im uvjete za život".

Srbijanski šef države je rekao da on osobno može pridonijeti ugledu Srbije u svijetu i omogućavanju ozračja da "vlada u inozemstvu osigura mnogo više poslova nego do sada i to ne samo kroz kredite već i kroz koncesije" za kapitalne projekte.

"Sve ostalo u rukama je vlade Srbije i Skupštine koja donosi zakone na prijedlog vlade", istaknuo je Nikolić.

Inače, Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o budućoj vladi nakon što je u petak premijer Ivica Dačić pred zastupnicima objasnio nove ciljeve i planove vlade u kojoj će rekonstrukcijom biti promijenjena polovica ministara.

Novi ministri bi, ukoliko predložena personalna rješenja dobiju potporu parlamentarne većine, trebali prisegnut danas, čime će biti okončana skoro tromjesečna rasprava o rekonstrukciji vlade.

Rekonstrukcijom vlade iz vladajuće koalicije socijalista i naprednjaka ispali su Ujedinjeni regioni Srbije čiji je vođa dojučerašnji ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić ostao bez ministarskog porfelja, ali će ostati u timu kako zamjenik predsjednika vladinog odbora za suradnju s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Šef tog odbora je aktualni vicepremijer Aleksandar Vučić.

Predloženo je da rekonstruirana vlada ima 18 umjesto dosadašnjih 17 resora, te dva ministra bez portfelja, a prisega novih članova vlade Srbije očekuje se danas kasnije popodne.

(Hina) xvil ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙