FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Habuš: Varaždinci neće ostati bez grijanja

Autor: skal
VARAŽDIN, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Oko dvije tisuće kućanstva u Varaždinu koje je toplinskom energijom opskrbljivala tvrtka Grijanje, koja je zbog duga od deset milijuna kuna završila u stečaju i krajem ovog mjeseca trebala prestati s isporukom, neće ostati bez grijanja, potvrdio je danas novinarima varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Po njegovim riječima, grad Varaždin preuzima na sebe obvezu opskrbe stanova toplinskom energijom iako se još u ovom trenutku ne zna točan model.

Habuš navodi dvije mogućnosti - da grada osnuje svoju tvrtku koja će se baviti tom djelatnošću ili da se preuzme tvrtka Grijanje u stečaju.

Ističe da će do konačnog rješenja, odnosno odluke varaždinskog Gradskog vijeća, opskrbu kućanstava toplinskom energijom i dalje obavljati tvrtka Grijanje u stečaju.

O tome je dogovor postignut sa sucem varaždinskog Trgovačkog suda koji je i proglasio stečaj te stečajnim upraviteljem, iako je ranija odluka bila da tvrtka Grijanje s prvim danom rujna prestane obavljati djelatnost.

Trgovački sud u Varaždinu proglasio je početkom godine stečaj tvrtke Grijanje zbog duga od gotovo deset milijuna, od čega je najveći vjerovnik tvrtka Termoplin s više od osam milijuna kuna.

(Hina) xskal ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙