FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na UN-ove inspektore u Siriji pucano iz zasjede

Autor: vrad
NEW YORK, 26. kolovoza 2013. (Hina) - Na UN-ove inspektore koji trebaju istražiti eventualno korištenje kemijskog oružja u Siriji u ponedjeljak su pucali nepoznati napadači iz zasjede, zbog čega su se morali vratiti i zamijeniti automobil, izjavio je glasnogovornik Ujedinjenih naroda.

UN-ovi inspektori su u ponedjeljak pošli na mjesto navodnog kemijskog napada blizu Damaska koji se pripisuje sirijskom režimu, u naselju Ghouti. Oporba i zapadne zemlje optužuju vojsku da je u prošlotjednom napadu kemijskim oružjem ubila stotine civila.

"Prvi automobil ekipe za istragu o kemijskom oružju više puta je pogođen hitcima iz snajpera" u tampon zoni u blizini tog područja, rekao je Martin Nesirky u priopćenju. Nije rekao je li pritom netko ozlijeđen.

"Budući da automobil više nije bio u voznom stanju, vratili su se neozlijeđeni (inspektori) na kontrolnu točku koju drži vlada", dodao je, uz napomenu da se ekipa vratila na mjesto napada "nakon zamjene vozila".

"Sve strane moraju surađivati kako bi ekipa mogla obaviti svoj važan posao", zaključio je Nesirky.

Sirijski režim je u ponedjeljak optužio pobunjenike da su pucali na UN-ove inspektore koji su išli na mjesto navodnog napada kemijskim oružjem.

"Na članove UN-ove ekipe (...) pucale su naoružane terorističke skupine dok su dolazili u Moadamiyat al-Cham", na jugozapadu Damaska, izvijestila je državna televizija.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙