FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry razgovarao sa sirijskim ministrom vanjskih poslova

Autor: akoz
WASHINGTON, 25. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Državni tajnk SAD-a John Kerry u četvrtak je razgovarao sa sirijskim ministrom vanjskih poslova Validom al-Mualemom i rekao mu da vlada u Damasku mora omogućiti pristup UN-ovim inspektorima mjestu navodnog napada nervnim otrovima, priopćio je State Department u subotu.

Kerry je sirijskog ministra nazvao "kako bi razjasnio da je sirijski režim, ako, kako tvrdi, nema ništa za skrivati, trebao odmah dopustiti neometani pristup mjestu napada umjesto da nastavi napadati pogođeno područje kako bi spriječio pristup i uništio dokaze", rekao je jedan dužnosnik State Departmenta.

"Državni tajnik je također istaknuo da je dobio puna jamstva zapovjednika Slobodne sirijske vojske da će zajamčiti sigurnost UN-ovim istražiteljima na pogođenim područjima", rekao je dužnosnik.

Kerry je u subotu također obavio niz diplomatskih razgovora s kolegamam iz Saudijske Arabije, Jordana i Turske, rekao je dužnosnik. "U svim tim pozivima državni je tajnik naglasio važnost brzog utvrdivanja činjenica i istaknuo ozbiljnost i težinu bilo kakve uporabe kemijskog oružja", rekao je dužnosnik.

(Hina) xakoz yakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙