FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 23. kolovoza

Autor: tkol
ZAGREB, 22. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 23. kolovoza:

JAZOVKA/JADOVNO - U povodu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima održat će se komemoracije za sve žrtve stradale u jami Jazovka pokraj Žumberka i u koncentracijskom logoru Jadovno pokraj Gospića. Komemoracijama u spomen na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima prisustvovat će predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, ministar branitelja i predsjednik Povjerenstva Predrag Matić, pomoćnik ministra branitelja Ivan Grujić, predstavnici diplomatskog zbora te brojnih udruga. Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko položit će vijenac i zapaliti svijeće kod jame Jazovka u 10,15 sati (okupljanje uzvanika i predstavnika medija pored jame Jazovka predviđeno je u 10 sati), a kod spomenika Jadovno u 14,15 sati (okupljanje na spomen obilježju Jadovno bit će u 14 sati). Komemoracije organiziraju vladino Povjerenstvo za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja i Ministarstvo branitelja.

SPLIT - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić boravit će u službenom posjetu Splitu. Na radnom sastanku s gradonačelnikom Ivom Baldasarom u Gradskoj upravi jedna od tema bit će rješavanje problema prostora za Prihvatilište za beskućnike u Splitu (9 sati, Obala Kneza Branimira 17). Potpredsjednica Opačić posjetit će nakon toga Centar za rehabilitaciju Samaritanac Split, Područni ured Zavoda za zapošljavanje te, u podne, Centar za socijalnu skrb Split (za tada su najavljene i izjave za medije).

ZAGREB - U povodu obilježavanja 23. kolovoza, Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, konferenciju za novinare u Središnjici HDZ-a održat će Davor Ivo Stier, zastupnik u EU parlamentu i član Predsjedništva HDZ-a, Dražen Bošnjaković, potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županija i Tomislav Đonlić, tajnik HDZ-ova Odbora za znanost i obrazovanje (9 sati, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Sjednica Odbora za komunalno gospodarstvo zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će, među ostalim, biti riječi o prijedlogu Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja čiji je predlagatelj zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (13 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Mate Kovačević

Popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

Navečer: Davor Marković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt/xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙