FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 17. kolovoza

Autor: mkov
ZAGREB, 17. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 17. kolovoza:

PULA - Saborski zastupnik Damir Kajin u sjedištu SDP-a u Puli održat će konferenciju za novinare na temu: "Istarske aktualnosti" (10 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3).

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "Popularna glazba je zabava, ali još više posao". Popularna glazba, koja je za mnoge samo zabava, vjerojatno je jedna od rijetkih proizvodnji u kojima Hrvatska zadržava nos iznad vode. No unatoč njezinim uspjesima i vrlo povoljnim prilikama, o njoj ne znamo ni koliko se okrene novaca i u čije džepove, i što se od nje optimalno može očekivati. Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) lani je ubralo 103,2 milijuna kuna prihoda od autorskih prava, što je otprilike kao i godinu prije, ali zbog nesimetričnosti tržišta puno se više izdvaja nego uprihođuje. Naime, od 70 milijuna kuna koji ostanu za raspodjelu, 30-40 posto odlazi autorima s anglosaksonskog tržišta, dok u inozemstvu uprihodi svega 6-7 milijuna kuna godišnje. Ukupno gledano imamo negativnu bilancu, jer nekoliko puta veći iznos šaljemo vani nego što dobivamo, ali kad pogledamo na regionalnoj razini, imamo pozitivnu bilancu iako puno veći dio ne uspijemo naplatiti, objašnjava glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban i, poigravajući se rječnikom nekih političara, dodaje kako smo u popularnoj glazbi "regionalna velesila".

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Mate Kovačević

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙