FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 22. kolovoza

Autor: mkov
ZAGREB, 22. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 22. kolovoza:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će, među ostalim, biti riječi o izmjeni udjela u sufinanciranju otplate anuiteta zajma između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za "Projekt unutarnje vode", te davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2014. godini za potrebe izgradnje smještajnih objekata u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji. Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o prijenosu tražbina po osnovi poreza i drugih javnih davanja, koje Ministarstvo financija ima prema Nogometnom klubu Zadar, na Grad Zadar te izmjena Odluke o prijenosu tražbina po osnovi poreza i drugih javnih davanja, koje Ministarstvo financija ima prema Hrvatskom nogometnom klubu Šibenik, na Grad Šibenik. Bit će riječi i o imenovanju predstavnika Vlade Republike Hrvatske u postupku mirenja s Hrvatskim liječničkim sindikatom i Hrvatskim strukovnim sindikatom medicinskih sestara-medicinskih tehničara te o davanju suglasnosti za ponovno pokretanje postupka prodaje nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u Budimpešti. Na sjednici Vlade naći će se i više izvješća državnih institucija za 2012. godinu, među ostalim i Godišnje izvješće o radu Ureda za sprječavanje pranja novca (10 sati, Trg sv. Marka 2).

MARIŠĆINA - Konferencija za novinare udruge Krizni eko stožer Marišćina na temu: "'Čistoća' nastavlja zatrpavati smeće na Marišćini dok je Studija ekološkog gospodarenja otpadom do daljnjeg na čekanju! Mještani Marčelja i okolice uz smrad svakodnevno udišu i mikrobiološke preparate!" (10 sati, privremeno odlagalište komunalnog otpada Marišćina).

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "Dom sportova dočekuje KHL u novom ruhu". Zagrebački Dom sportova prvu utakmicu ruske hokejaške lige KHL-a u kojoj će se 6. rujna sastati Medveščak i moskovski CSKA dočekat će u novom, osvježenom ruhu koje bi trebalo zadovoljiti standarde što ih je ta najjača europska hokejaška liga postavila zagrebačkom klubu. Radovi na preuređenju "brloga" zagrebačkih Medvjeda u vrijednosti od oko 2,7 milijuna kuna gradskog novca počeli su početkom srpnja, a očekuje se da će biti završeni do prve utakmice početkom rujna. Promjene u izgledu Ledene dvorane, koje se promatraču doimaju više skromnima nego spektakularnima, rezultat su prve veće obnove Doma sportova u posljednjih 30 godina. Dimenzije leda smanjene su za po metar po dužini i širini što će odgovorati Medveščaku i njegovim sjevernoameričkim igračima koji igru više baziraju na čvrstoj igri na tijelo i klizanju, za razliku od ruskih koji će na smanjenom klizalištu imati manje prostora za iskazivanje svojih tehničkih prednosti.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Srebrenka Parlov

Popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

Navečer: Mate Kovačević

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov/xvl ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙