FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Asmussen putuje u Grčku radi razgovora o reformama

Autor: mpuk
FRANKFURT, 20. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Član izvršnog odbora Europske središnje banke (ECB) Joerg Asmussen posjetit će sutra Grčku kako bi razgovarao o provedbi reformi, priopćio je danas ECB, čija se najava vremenski poklopila s učestalim glasinama da će zaduženoj zemlji možda trebati dodatna pomoć kako bi ostvarila proračunske ciljeve.

Grčka je u srpnju osigurala tranšu kredita od 5,8 milijardi eura a u listopadu bi trebala primiti dodatnu milijardu eura, ovisno o provedbi reformi.

Izaslanstvo međunarodnih zajmodavaca, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ECB-a i Europske unije, posjetit će ove jeseni Atenu kako bi utvrdili treba li vlada pronaći dodatne uštede kako bi ispunila proračunske ciljeve za 2015/2016.

"U sklopu priprema za iduću misiju trojke član izvršnog odbora ECB-a Joerg Asmussen posjetit će Atenu radi bilateralnih susreta s grčkim dužnosnicima i predstavnicima civilnog društva i poslovne zajednice i razgovora o grčkom programu prilagodbe i o zbivanjima u eurozoni", priopćio je ECB.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙