FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska i britanska središnja banka zadržale postojeće kamatne stope

Autor: vmom
FRANKFURT/LONDON, 1. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Europska središnja banka (ECB) i britanska središnja banka (BoE) zadržale su danas postojeće ključne kamatne stope u visini od 0,5 posto, izvijestile su u odvojenim izvješćima dvije vodeće središnje banke.

Europska središnja banka zadržala je ključnu kamatnu stopu od rekordno niskih 0,5 posto, navodi se u današnjem priopćenju ECB-a objavljenom po završetku redovnog mjesečnog zasjedanja.

U okolnostima stabilizacije u gospodarstvu eurozone, također nisu mijenjane ni druge kamatne stope, uključujući onu na depozite banaka kod središnje banke koja je ostala i dalje u visini nula posto.

Pozornost tržišta potom će biti usmjerena redovnoj tiskovnoj konferencije njezina čelnika Marija Draghija, koja se održava uvijek nakon redovnog zasjedanja, na kojoj će ulagači pokušati steći bolji uvid u buduće bančine planove u monetarnoj politici.

Odvojeno, britanska središnja banka danas je, na svojem drugom po redu mjesečnom zasjedanju pod novim guvernerom Markom Carneyom, zadržala ključnu kamatnu stopu na 0,5 posto. Također je zadržala i program kupovina obveznica.

(Hina) xvmo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙